Meditációs hipertónia, 5 érv a meditáció mellet várandós anyukáknak - speckotime.hu


Jövőbeli hipertónia- és a diabétesz-kezelési módok Tudományosan igazolt, hogy a relaxációs válasz — a menekülj-vagy-harcolj stresszválasz fiziológiai és pszichológiai ellentéte — kiváltható relaxációs technikákkal, pl.

meditációs hipertónia kalciumcsatornák és magas vérnyomás

Mindazonáltal, eddig nem volt ismert, hogy a relaxáció pontosan milyen mechanizmus révén csökkenti a vérnyomást. A vizsgálatot az amerikai Centers meditációs hipertónia Disease Control and Prevention szponzorálta.

Ezeknél a betegeknél felmérhetetlen értékük van az alternatív terápiáknak.

meditációs hipertónia neuroendokrin hipertónia

Vizsgálatunk eredménye azt igazolja, hogy gyógyszert nem szedő hipertóniások esetén a relaxációs válasz sikeresen enyhíti a magas vérnyomást. Azóta az is bebizonyosodott, hogy a hosszú távú relaxációs gyakorlat az agykéreg vastagságának növekedésével és speciális génexpressziós meditációs hipertónia jár együtt. Jelen vizsgálatban 58 első stádiumú magasvérnyomás-beteg szisztolés vérnyomás: Hgmm, diasztolés vérnyomás: Hgmm vett részt.

meditációs hipertónia mi a 2 fokos magas vérnyomás és miért veszélyes

A résztvevők vagy eleve nem szedtek antihipertenzív gyógyszereket, vagy a vizsgálat kezdete előtt 5 héttel abbahagyták azok szedését. A vizsgálat részeként standardizált depresszió, stressz és szorongás kérdőíveket töltöttek ki, majd egy nyolc hetes, heti egy alkalmas relaxációs tréningben vettek részt.

meditációs hipertónia gyógyszerek magas vérnyomás vagy magas vérnyomás kezelésére

A tréninget úgy tervezték, hogy alkalmas legyen a relaxációs válasz kiváltására, így része volt a meditációs hipertónia gyakorlása, tudatosság-meditáció és mantra-ismétlés, valamint az intruzív gondolatok ignorálásának elsajátítása is.

A résztvevők hanganyagot is kaptak, aminek segítségével napi egyszeri alkalommal otthonukban is elvégezték a tréninggyakorlatokat. A 8 hetes tréninget 24 beteg csinálta végig; ekkor a résztvevők kitöltötték ugyanazokat a standard depresszió, meditációs hipertónia és szorongás kérdőíveket, és amikor magas vérnyomásban meghalnak kutatók a vérminták alapján elemezték a génexpressziós mintázatokat.

Ezt követően a kutatók megkeresték azokat a génexpressziós változásokat, amelyek csak a reszponderekben jelentkeztek: a reszponderekben a vizsgálat kezdetéhez képest a 8 hetes tréning után 1.

meditációs hipertónia magas vérnyomás 1 fokos nyomásmutatók

Mint a kutatók kifejtik, a génátíródás interaktív hálózati elemzése megmutatta, hogy a vérnyomás-csökkenés szempontjából kritikus gének expressziója módosult, azaz bebizonyította, hogy a relaxációs válasz — legalábbis részben — ezen gének átíródásának módosítása révén érvényesül.

Kazai Anita.

Magas vérnyomás kezelése jógával, avagy jóga gyakorlatsor a magas vérnyomás természetes gyógyítására